Koop Lokaal

Koop Lokaal

De laatste paar maanden hebben een zware impact gehad op veel ondernemingen. We zijn nog niet verlost van de coronacrisis, maar samen geraken we door deze moeilijke periode. Met Grabblr willen we de komende weken een aantal Belgische ondernemingen & hun assortiment in de spotlight zetten. Op die manier willen we jullie inspireren om jullie kerstinkopen lokaal te doen bij lokale ondernemingen & zelfstandigen. Koop lokaal! #kooplokaal

De ondernemingen die we hier samenvatten kan je vinden op onze huisgemaakte inspiratiepagina. Ben je geprikkeld om lokaal te kopen? Of wil je iets van een lokale ondernemer op je lijstje zetten? Simpel! Kopieer een geschenk rechtstreeks naar je eigen verlanglijst!

Wil je ook op deze lijst staan? Contacteer ons gerust!

1. Axeswar Design (Gent)

Dit is dé winkel als je op zoek bent naar een tof, hip & trendy geschenk. Onder normale omstandigheden kan je terecht in hun winkel in het hartje van Gent in de Sint-Pietersnieuwstraat, maar tijdens de lockdown kan je natuurlijk terecht op hun webshop. De verschillende categorieën en collecties laten je toe het ideale kerstcadeautje te vinden voor je familie of vrienden. Axeswar Design heeft zo’n unieke mix van accessoires & gadgets dat je zodra je begint te bladeren, overloopt van inspiratie. Wij verzamelden al een aantal toffe items die bij ons zeker op de Koop Lokaal verlanglijst zouden passen! Volg Axeswar Design op Instagram & op Facebook om op de hoogte te blijven van hun assortiment en nieuwe accessoires.

2. De Plantage (Beveren)

Wie van heerlijke thee & zalige koffie houdt moet zeker een bezoekje brengen aan De Plantage in Beveren. De Plantage is een kleine, maar gezellige conceptstore met een ruim assortiment aan verse thee en koffie. Er zijn meer dan 200 soorten thee & infusies aanwezig alsook een kwalitatief koffieassortiment. De uitbater zelf is een theesommelier en adviseert je graag tijdens je bezoek over de verschillende specials. Mocht je familie & vrienden willen verrassen met een mooie mok en een heerlijke thee of koffie, neem zeker een kijkje op de webshop van De Plantage of volg hen op Instagram. Onze persoonlijke tip: De Speculoos-thee is een aanrader 🥰

3. Into the Wild Bloemen (Gent)

Het Gentse Into the Wild is een duurzaam bloemenatelier met focus op seizoensgebonden bloemen. Verwacht geen klassiek boeket. Het gaat er wat wilder aan toe, geïnspireerd door de beweging en de vorm van de natuur. De stijl is puur en romantisch. Je kan hier terecht voor allerlei boeketten of kransen. Ben je net zoals wij een grote fan van droogbloemen? Of wil je geen klassiek stuk voor kerst? Dan ben je hier aan het correcte adres!

Leuk als cadeau voor iemand van je familie, maar ook geschikt als relatiegeschenk of een prachtig bloemenabonnement om je klanten te verwelkomen in je zaak. We hopen allemaal dat de lockdown snel voorbij is zodat we hun prachtige werken weer kunnen bewonderen in allerlei winkels 💐

Meer moeten we niet vertellen, of zoals ze het zelf zo mooi verwoorden:

Wild, weelderig & romantisch

4. Spelgezel

De Spelgezel is een een toegankelijke en gezellige speciaalzaak voor board games & gezelschapspellen in Gent. Dé reden waarom je bij de Spelgezel moet zijn, is de manier waarop eigenaar Pieter vol enthousiasme praat over zijn aanbod. En natuurlijk omdat je hier heel wat meer vindt dan Monopoly & Cluedo… Heb je vragen? Zoek je een nieuw & leuk spel? Dan kan je steeds terecht bij de Spelgezel. Daarvoor kopen we lokaal, voor de expertise & gedrevenheid. Tijdens de lockdown levert De Spelgezel ook aan huis (straal van 16km rondom de winkel in Gent) en sinds we de winkel kennen geeft hij ook 10% korting vanaf een aankoop van € 100! Koop Lokaal!

5. Chocolates Van Hoorebeke (Gent)

Van Hoorebeke chocolade is een gevestigde waarde in Gent. Luc Van Hoorebeke is gestart in 1982 met artisanale pralines enkel en alleen gemaakt van de beste Belgische chocolade & verse ingrediënten. Zoon Cédric erft niet alleen de zaak maar ook het talent van zijn vader en voilà! Hier zijn we! Je kan Chocolates Van Hoorebeke op twee locaties vinden in Gent, maar tijdens deze lockdown ga je gewoon naar hun webshop. Je kan helemaal niets fout doen met chocolade als cadeautje, dus profiteer van het gemak van online bestellen, of plaats een chocolaatje op je eigen Grabblr-lijstje.

Als jij niet meer op café mag …
Brengen wij een stukje café thuis!

6. Tavola Rønda (Gent)

Tavola Rønda is een gezellige ontdekkingswinkel gelegen in ❤️ Gent. Tavola Rønda biedt een assortiment aan kleinmeubelen, originele decoratie, planten en geschenkartikelen. Het assortiment is afkomstig van trendsettende designers met een wisselende keuze, aangepast aan de seizoenen. Je vindt er steeds unieke en toffe stuks. Een extra meerwaarde is de uitbaatster. Carine’s jarenlange ervaring, passie & kennis laten haar toe om voor jou het ideale geschenk of designmeubel te kiezen. COVID19 kwam als een domper, maar gelukkig kan je terecht op haar webshop. Neem een kijkje tussen onze inspiraties & bezoek de webshop van Tavola Rønda! 🙌🏻

7. Artisan Shop (Merelbeke)

Bij Rita & haar dochter kan je in Merelbeke terecht bij Artisan voor een zeer ruim assortiment aan kantoor – en schoolspullen van duurzame kwaliteit. Opgepast, je laat de Sint of de Kerstman best geen schoolspullen brengen. Net daarom kan je hier ook leuke geschenkjes vinden! Voor elks wat wils, voor jong & oud vind je hier speelgoed, fijne lederwaren & decoratie. Veel knutselplezier!

8. Studio Peloeze

Op zoek naar leuke juwelen voor jezelf of als cadeau? Kijk dan zeker eens bij Studio Peloeze. Evelyn is goudsmid en maakt nu in haar studio in Sint-Pauwels de mooiste juwelen uit zilver en goud. Ze omschrijft haar juwelen zelf als geometrisch, minimalistisch, eigenwijs en urban. Het grote voordeel aan zelf goudsmid zijn is dat Evelyn ook juwelen op maat kan maken. Heb je zelf een idee in je hoofd of ben je op zoek naar een juweel voor een speciale gelegenheid? Contacteer haar dan zeker!

9. The Plant Corner (Antwerpen)

Nu we allemaal veel in ons kot moeten zitten, kunnen we het er maar beter gezellig maken. Bij The Plant Corner vind je unieke planten en potten terug om je huis op te fleuren. Ze hebben een heel uitgebreid aanbod airplants met bijhorende leuke hangers en terrariums. Tip: Laat je verrassen en kies voor een Surprise Me Box! Ze komen in 3 formaten en je ontvangt een toffe plant, pot of accessoire zorgvuldig door hen uitgekozen. Hoera, geen keuzestress!

Grabblr
Grabblr

Grabblr is een platform om online cadeaulijsten bij te houden. Maak je eigen wenslijst aan en deel die met vrienden en familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *