Luilakdag!

Dag der Luilakken! Wat een geweldig idee hoor ik je denken. In Nederland is dit al een tijdje ingeburgerd, maar in België helaas nog niet. En het is jammer genoeg geen feest voor de luilak van dienst... Het wordt gevierd op de zaterdag voor Pinksteren en het is een feest waar de eeuwige langslaper in de spotlight komt te staan. In Nederland wordt dit voornamelijk "gevierd" door vroeg op te staan en de luilak wakker te maken door royaal veel lawaai te maken. Mensen met fietsen en brommers crossen dan door het dorp en maken zoveel kabaal als mogelijk.

Op zaterdag 14 mei - als heel erg late 1-april grap - mensen uit hun slaap gehaald worden die het label Luilak krijgen van hun vrienden. Maar hoe herken je eigenlijk een rasechte luilak? Bij welke vrienden of familieleden heb je deze dag een vrijgeleide om ze te wekken? Daarom hebben we een overzicht voorzien om je op weg te helpen:

De Langslaper

Je kent hem of haar wel. Met geen stokken uit bed te krijgen en heeft altijd wel een of ander wetenschappelijk artikel klaar zitten dat "het in de genen zit" of "dat ze een hoger IQ hebben dan gemiddeld". Geen excuus!

Het is mijn fout niet

Degene die overal te laat komt en altijd wel een reden kan geven. Zich nooit moet verantwoorden want het is toch zijn/haar schuld niet. Dat is op zaterdag 14 mei de eerste die er aan moet geloven. Hang gerust een touw met lege blikken aan je fiets als je door de straat aan het bollen bent.

Procrastinatie

Uitstelgedrag is niet echt een voorbeeld van een Luilak, maar zorgt jammer genoeg voor ergernissen. Bespot hem/haar op Luilakdag maar goed bij wijze van intervention!

Vergeet alvast geen geschenk te reserveren van de Luilak zijn/haar Grabblr lijstje om het goed te maken. Je weet maar nooit!